Applikationer för PromOat Beta-Glucan från havre

PromOat betaglukan från havre har en rad olika användningsområden i livsmedelsrelaterade produkter. Läs mer om användningsområdena och PromOats funktionella fördelar nedan.

Soppor, såser och dressingar

PromOat Havrebetaglukan kan användas i soppor, såser och dressingar som ett förtjockningsmedel vilket ger förbättrad tjocklek, krämighet,munkänsla och en ren smak utan grynighet. PromOat kan användas som ersättning för andra förtjockningsmedel och stabilisatorer eller i kombination med dem. Med hjälp av PromOat är det möjligt att få tillgång till fiber- och hälsopåståenden i dina soppor, såser eller dressingar. Till höger kan du se en video där PromOat stabiliserar emulsionen och ersätter fett, vilket ger en fettsnål, vegansk majonnäs. 

 

 

YouTube preview
YouTube preview

Kosmetiska produkter

PromOat Havrebetaglukan kan tillsättas i kosmetiska produkter för att göra dem tjockare och stabilisera emulsioner. Det är en löslig betaglukan som ger en jämn textur utan sandighet. Den kan användas i kombination med Avenacare - betaglukan med lägre molekylvikt, för att lugna och återfukta huden, minska uppkomsten av rodnad, i solskyddsprodukter eller för att minska synliga tecken på åldrande.