Hälso- och näringspåståenden med havreingredienser

Många konsumenter fokuserar på att leva en hälsosam och hållbar livsstil. I stället för att förlita sig på mediciner för att hantera sjukdomar vänder sig konsumenterna alltmer till de livsmedel och drycker de konsumerar för att få hälsofördelar. Med hjälp av våra havreingredienser kan livsmedelsprodukter bidra till en hälsosam kost och till och med möjliggöra för hälso- och näringspåståenden på förpackningen.

PromOat havrebetaglukan

Den naturliga, lösliga fibern betaglukan från havre är vetenskapligt bevisad att sänka kolesterol och är godkänd av EFSA och FDA. EFSA har också beviljat ytterligare ett hälsopåstående för havrebetaglukan vilken är en minskning av postprandial glykemisk respons. PromOat havrebetaglukan kan också användas i livsmedel för dess positiva effekter på matsmältnings- och tarmhälsan. Med ett betaglukaninnehåll så högt som 34 % (+/- 2 %) gör PromOat havrebetaglukan det enkelt att uppnå de dagliga doser som krävs för EFSA- och FDA-godkända påståenden om hälsofördelar.

PrOatein havreprotein

Med PrOatein kan du öka proteininnehållet i dina produkter och lättare uppnå påståenden om proteininnehåll. Den genomsnittliga koncentrationen på 55 % protein öppnar olika möjligheter för livsmedel märkta med "proteinkälla" eller "högt proteininnehåll"-påståenden, samtidigt som den är ”clean label”, har en mild smak och är enkel att tillsätta i en applikation.