Ny lansering - PrOatein Ekologiskt havreprotein

Lantmännen Biorefineries har glädjen att tillkännage lanseringen av PrOatein Organic, den nya versionen av deras bästsäljande havreproteinkoncentrat PrOatein.

PrOatein Organic framställs genom en naturlig process av ekologisk, svensk havre och är ett utmärkt alternativ eller komplement till andra växtbaserade proteinkällor. Det kan användas för att öka proteininnehållet i ett brett spektrum av applikationer, inklusive bröd, pasta, mejerianaloger och livsstilsprodukter.

Proteininnehållet i bars kan ökas genom att tillsätta PrOatein havreprotein. Det har en behaglig smakprofil och kan kombineras med andra baljväxtproteiner för att öka proteininnehållet i bars utan att kompromissa med den behagliga smaken.

Ekologiskt havreprotein är ett högkvalitativt, växtbaserat protein som utvinns ur havre som odlas utan användning av syntetiska bekämpningsmedel och gödningsmedel. Som ett hållbart alternativ till animaliskt protein har ekologiskt havreprotein många fördelar och en bra aminosyraprofil. Det är lämpligt för veganer och personer med allergier eller intolerans, och kan användas i en mängd olika tillämpningar.

Inom livsmedelsindustrin kan ekologiskt havreprotein användas som proteintillskott i smoothies, proteinbars och bakverk. Det kan också användas som proteinpulver, blandas med valfri vätska för att göra en shake eller tillsättas i köttanaloger för en proteinboost. Proteinets laktosfria och allergivänliga egenskaper gör det till ett bra alternativ för personer med kostrestriktioner.

Förutom proteininnehållet (55 %) innehåller ekologiskt havreprotein essentiella aminosyror som leucin, isoleucin och valin (BCAA), som stödjer muskeltillväxt och muskelreparation samt är involverade i sårläkning och ämnesomsättning. Det innehåller också apolipoproteiner (SAA) med potentiellt positiva effekter på inflammatoriska processer, och tryptofan, en aminosyra som påverkar humör och prestanda och har en lugnande effekt.

Som ett hållbart och mångsidigt växtbaserat protein är PrOateins ekologiska havreprotein ett värdefullt tillskott för alla företag som vill erbjuda hälsosamma och miljövänliga proteinalternativ. Dess fördelar och aminosyraprofil gör det till ett starkt val för en mängd olika tillämpningar.