Innovation inom havre med protein och betaglukan

Lantmännen är glada att kunna erbjuda två unika havrebaserade ingredienser: PrOatein havreprotein och PromOat beta-glukan från havre. Båda kan tillsättas i många olika typer av applikationer, inklusive bröd och brödmixer.

PrOatein är ett koncentrerat havreprotein som utvinns naturligt ur svensk havre med hjälp av en kemikaliefri produktionsmetod. Det har en mild smak och arom och kan användas för att öka proteininnehållet, vilket gör det möjligt att använda näringspåståenden som "källa till" eller "högt innehåll av" protein på förpackningens framsida.

PromOat betaglukan från havre är en källa till lösliga fibrer och kan användas för att förlänga hållbarheten hos bröd och bakverk genom att behålla fukten bättre i brödet. Innehållet av 1 g (0,75 g i USA) betaglukan från havre per portion gör det möjligt att göra ett hälsopåstående om kolesterolsänkning.

Båda ingredienserna är naturliga och clean-label, de kommer också att ha en minimal inverkan på degens funktionalitet, smak och färg på slutprodukten. Om du vill ha inspiration om havreingredienser och bröd eller bara ytterligare information eller ett prov, vänligen kontakta oss.

Hattings nylanserade bröd "Frö God" är ett exempel på när PrOatein havreprotein framgångsrikt har integrerats i produktionen. Brödet behåller sin färskhet och smak samtidigt som proteininnehållet ökar till så mycket som 12%.

Brödet är märkt med en skandinavisk symbol för att vara hälsosamt, det så kallade "Nyckelhålet".

Hattings Frö God